Zablisztes piskótatekercs

Puha, törésmentes, és nagyon egyszerűen elkészíthető lekváros piskótatekercs zabpehelyből.

Hozzávalók

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál víz
  • 3-4 csapott evőkanál cukorhelyettesítő (ízlés szerint)
  • 6 evőkanál zabpehelyliszt
  • 1 kiskanál sütőpor

Elkészítés

A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját a "cukorral" habosra verjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vizet, a lisztet és a sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a masszához. Nagyméretű sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük (én a sütő tepsijét használtam) és 170 fokos légkeveréses sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Még melegen feltekerjük, mikor kihűlt cukormentes lekvárral megtöltjük.

© 2017 EgészségBlog. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el