Zablisztes piskótatekercs

Puha, törésmentes, és nagyon egyszerűen elkészíthető lekváros piskótatekercs zabpehelyből.
Hozzávalók
- 5 tojás
- 5 evőkanál víz
- 3-4 csapott evőkanál cukorhelyettesítő (ízlés szerint)
- 6 evőkanál zabpehelyliszt
- 1 kiskanál sütőpor
Elkészítés
A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját a "cukorral" habosra verjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vizet, a lisztet és a sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a masszához. Nagyméretű sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük (én a sütő tepsijét használtam) és 170 fokos légkeveréses sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Még melegen feltekerjük, mikor kihűlt cukormentes lekvárral megtöltjük.