Szénhidrát-csökkentett erdeigyümölcsös piskóta

Átlagos tápérték: 100 g natúr piskótában*
Energia: 186 kcal
zsír: 0,6 g
szénhidrát: 39,5 g
rost: 3,1 g
fehérje: 4,1 g
só: 0,1 g
* a fenti recept szerint (eritrittel készítve)
Glutén-, tej-, tojás-, szója-, kukorica-, burognya-, rizs-, maglisztmentes, hozzáadott olaj, hozzáadott cukor és sütőpor nélkül készült piskóta!
Diétába beilleszthető, azonban inkább délelőtti fogyasztásra ajánlott.
Hozzávalók
- 250 g Szafi Free Világos piskóta lisztkeverék
- 180 g langyos víz
- 40 g 100%-os frissen facsart citromlé
- 70 g por eritrit
- fagyasztott erdeigyümölcs (kiengedve) - bármilyen más tetszőleges gyümölcs jó
Fontos, hogy a recept csak por eritrittel vagy bármilyen más por állagú édesítővel működik!
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki egy tortaformát diéta szerinti olajjal, vagy béleljük ki a tepsit sütőpapírral. (kisebb tepsit használjunk - én kb. 30x20cm-et használtam)
- Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, ezután adjuk hozzá a por állagú édesítőt/cukrot, és alaposan keverjük el.
- Végül adjuk hozzá a világos piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, majd öntsük a formába a sűrű krémet.
- Előmelegített sütőbe 180 fokon kb. 20 percig süssük alsó-felső sütési funkción.
Nagyobb tepsiben készítve, ill. más édesítővel változhat a sütési idő, ezért ne hagyatkozzatok az általam megadott sütési időre, hanem figyeljétek (tűpróba!) - Rácson hagyjuk kihűlni, majd fogyaszthatjuk is.
