Szénhidrát-csökkentett erdeigyümölcsös piskóta

Átlagos tápérték: 100 g natúr piskótában*

Energia: 186 kcal
zsír: 0,6 g
szénhidrát: 39,5 g
rost: 3,1 g
fehérje: 4,1 g
só: 0,1 g
* a fenti recept szerint (eritrittel készítve) 

Glutén-, tej-, tojás-, szója-, kukorica-, burognya-, rizs-, maglisztmentes, hozzáadott olaj, hozzáadott cukor és sütőpor nélkül készült piskóta! 

Diétába beilleszthető, azonban inkább délelőtti fogyasztásra ajánlott.

Hozzávalók

  • 250 g Szafi Free Világos piskóta lisztkeverék
  • 180 g langyos víz
  • 40 g 100%-os frissen facsart citromlé
  • 70 g por eritrit
  • fagyasztott erdeigyümölcs (kiengedve) - bármilyen más tetszőleges gyümölcs jó

Fontos, hogy a recept csak por eritrittel vagy bármilyen más por állagú édesítővel működik!


Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki egy tortaformát diéta szerinti olajjal, vagy béleljük ki a tepsit sütőpapírral. (kisebb tepsit használjunk - én kb. 30x20cm-et használtam)
  • Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, ezután adjuk hozzá a por állagú édesítőt/cukrot, és alaposan keverjük el.
  • Végül adjuk hozzá a világos piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, majd öntsük a formába a sűrű krémet.
  • Előmelegített sütőbe 180 fokon kb. 20 percig süssük alsó-felső sütési funkción.
    Nagyobb tepsiben készítve, ill. más édesítővel változhat a sütési idő, ezért ne hagyatkozzatok az általam megadott sütési időre, hanem figyeljétek (tűpróba!)
  • Rácson hagyjuk kihűlni, majd fogyaszthatjuk is.

Az eredeti receptet ITT találhatjátok.

© 2017 EgészségBlog. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el