Sült lazac édesburgonyával és salátával

Átlagos tápérték 1adagban:

  • Energia: 366kcal
  • Fehérje: 31g
  • Szénhidrát: 23g
  • Zsír: 16g

Tökéletesen beilleszthető étel a diétába, akár ebédre, akár vacsorára is!

Hozzávalók

1 adaghoz

  • 150g lazacfilé 
  • 100g édesburgonya
  • 50g zöldsaláta 
  • só, bors
  • fokhagyma

Elkészítés

A lazacos megmossuk, a bőrét levágjuk a filéről. Kicsit sózom, borsozom és az összetört fokhagymával ízesítem. Amíg az édesburgonyát előkészítem, hagyjhatjuk a halat, hogy összeérjenek az ízek. Az édesburgonyát megpucolom és hosszú, 1cm vastag hasáb formára vágom. A sütőt előmelegítem 220°-ra, a tepsi kibélelem sütőpapírral vagy alufóliával. Az édesburgonyákat megsózom, majd a tepsire kiterítem, úgy, hogy ne fedjék egymást, kis olajjal meglocsolom. 20percig sütöm, félidőnél megfordítom az édesburgonya hasábokat. Amíg az édesburgonya sül a sütőben a halat megsüthetem pici kókuszolajon mindkét oldalát kb. 3-3percig. 

A halat és az édesburgonyát zöldsalátával tállalom.

© 2017 EgészségBlog. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el