Sült lazac édesburgonyával és salátával

Átlagos tápérték 1adagban:
- Energia: 366kcal
- Fehérje: 31g
- Szénhidrát: 23g
- Zsír: 16g
Tökéletesen beilleszthető étel a diétába, akár ebédre, akár vacsorára is!
Hozzávalók
1 adaghoz
- 150g lazacfilé
- 100g édesburgonya
- 50g zöldsaláta
- só, bors
- fokhagyma
Elkészítés
A lazacos megmossuk, a bőrét levágjuk a filéről. Kicsit sózom, borsozom és az összetört fokhagymával ízesítem. Amíg az édesburgonyát előkészítem, hagyjhatjuk a halat, hogy összeérjenek az ízek. Az édesburgonyát megpucolom és hosszú, 1cm vastag hasáb formára vágom. A sütőt előmelegítem 220°-ra, a tepsi kibélelem sütőpapírral vagy alufóliával. Az édesburgonyákat megsózom, majd a tepsire kiterítem, úgy, hogy ne fedjék egymást, kis olajjal meglocsolom. 20percig sütöm, félidőnél megfordítom az édesburgonya hasábokat. Amíg az édesburgonya sül a sütőben a halat megsüthetem pici kókuszolajon mindkét oldalát kb. 3-3percig.
A halat és az édesburgonyát zöldsalátával tállalom.
