Egyél több zöldséget!
Szervezetünknek fontos a zöldségek fogyasztása, hiszen rengeteg pozitív tulajdonságuk van. Lássuk mik is ezek!

· Tele vannak vitaminnal
Szervezetünk számára elengedhetetlen a vitaminpótlás, amelyek segítenek megvédeni minket a különböző fertőzésekkel és baktériumokkal szemben. Sok zöldség kiváló vitaminforrás lehet.
· Elősegítik az emésztést
A zöldségek sok rostot tartalmaznak, ezek a rostok pedig elősegítik az emésztést, és serkentig az anyagcsere folyamatokat. Ezek a rostok kiválóan segítenek a fogyás alkalmával is, mivel eltelítenek és lassú felszívódású szénhidrátok. Nem hiába tanácsolják a rengeteg zöldségfogyasztást a diéta során.
· Segítenek a betegségek megelőzésében, immunerősítők
Némely zöldség nem csak vitaminokat, hanem antioxidánsokat is tartalmaz. Ezeknek fontos szerepe van a betegségek megelőzésével szemben. Fogyasszunk minél több zöldséget annak érdekében, hogy elkerüljük a megbetegedést.
· Lúgosító hatással rendelkeznek
A legtöbb étel, melyet magadhoz veszel, szervezetedben savakat termel, ami amellett, hogy olyan krónikus állapotok kialakulásához vezet, mint a reuma, a csontritkulás, az allergiás, idegrendszeri és daganatos megbetegedések, emésztésedet is lassítja, a túlsúly kialakulásának elősegítése által pedig további problémákhoz vezethet.
· Vérnyomáscsökkentő hatásúak
A zöldségekben található kálium a legjobb természetes vérnyomáscsökkentő. Kutatások alapján elsősorban megelőzés szempontjából a leghatékonyabb, azonban ha már magas vérnyomással küzdesz, a legjobb megoldás lehet a fokhagyma.
· Meggátolják a cukorbetegség kialakulását
A zöldségek többsége alacsony glikémiás index-el rendelkezik, amely stabilizálja a vércukorszintet és segít megelőzni a cukorbetegség kialakulását. Bátran fogyasszunk bármennyi zöldséget, hiszen csak jótékony hatást fogunk tapasztalni.
· Megelőzik a rák kialakulását
Számos kutatás bizonyítja, hogy a zöldségek antioxidáns tartalmának köszönhetően csökkentik a rákos megbetegedések kialakulását. A kutatások során arra a megállapításra jutottak, hogy azoknál, akik rendszeres zöldségfogyasztók kisebb eséllyel alakul ki daganatos megbetegedés.
· Méregtelenítő hatással rendelkeznek
Lúgosító hatásuknak köszönhetően kiváló méregtelenítők a szervezet számára. Elősegítik a méreganyagok kijutását, vitaminok, antioxidánsok, ásványi anyagok, esszenciális zsírsavak, rostok és egyéb szükséges tápanyagok segítségével. Kiváló méregtelenítő hatással bír a cékla, a karfiol, és az avokádó.
