9 tény, amiért egyél uborkát

Az uborka 95%-a víz, amely azt jelenti, hogy kalóriatartalma igen alacsony. Lássuk miért is szuperzöldség még az uborka!

  • Támogatja az agyműködést

Az uborka egy úgynevezett fizetin nevű gyulladás gátlót tartalmaz, amely úgy tűnik, hogy fontos szerepet játszik az agy egészségénél. Amellett, hogy javítja a memóriát, védi a kor előrehaladtával csökkenő idegsejteket, kutatások bizonyították be, hogy az Alzheimer-kórban szenvedőknél a fizetin megakadályozza a memória és a tanulási károsodásokat.

  • Csökkenti a rák kockázatát

Kutatások bizonyítják, hogy az uborka olyan polifenolokat tartalmaz, amely segíthet csökkenteni a méh-, emlő-, petefészek-, és a prosztatarák kockázatát.

  • Gyulladáscsökkentő

Az uborka segíthet a meghűléses megbetegedésekkel szemben, illetve a kísérletek is arra mutatnak, hogy az uborkakivonat segít csökkenteni a nem kívánt gyulladást, részben azáltal, hogy meggátolja a gyulladáskeltő enzimek aktivitását.

  • Felfrissíti a leheletet

Ha egy szelet uborkát a szájpadlásunkra teszünk, és kicsit ott tartjuk, segíthet a szájszag kezelésében, és megölni a szájban lévő baktériumokat.

  • Segít kezelni a stresszt

Az uborka többféle B-vitamint tartalmaz, többek között B1-, B5, és B7-vitamint is. Ismert tény, hogy a B-vitamin segít enyhíteni a szorongás, és a stressz tüneteit is.

  • Támogatja az emésztést

Az egészséges emésztéshez két alapvető elem szükséges: a víz és a rost. Mindkét elem megtalálható az uborkában, így felgyorsítja az emésztési folyamatokat. Az uborka nem csak az emésztést segíti, hanem a reflux és a gyomorégési tüntetek enyhítésére is alkalmas. A benne található nagy vízmennyiség, elnyomhatja a gyomorsav által okozott tüneteket, hiszen ideiglenesen helyreállítja a gyomrunk pH-értékét.

  • Fenntartja az ideális testsúlyt

Az uborka nagyon alacsony kalóriatartalma miatt bátran fogyasztható diétában is. A benne található rostok pedig feloldják a belekben lerakódott salakanyagokat, amely által szervezetünk emésztése felgyorsul, és ez segíti a fogyást.

  • Megvédi a szív egészségét

Az uborka káliumot tartalmaz, amely segít a vérnyomás megfelelő szinten tartásához, és a szív egészséges működéséhez. A kálium egyaránt létfontosságú a szervezet megfelelő működéséhez kívül-belül.

  • Nyugtatja a bőrt

Az uborka hasznos a különböző bőrirritációk kezelésére, mert gyulladás gátló tulajdonságokkal rendelkezik. E tulajdonsága miatt népszerű a szem alatti ráncok, a leégés, és a narancsbőr kezelésére is. 

© 2017 EgészségBlog. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el